Followers

Tuesday, 4 December 2012

belajar lain buat lain

hai buddies..
ika ni kejap timbul kejap tgglm..kn?erkk..apa boleh buat bila nk update blog bgntung pada line siput rumah sewa..mmgla begini...nak upload video di bawah tu pon erghhhhh 3hari 2 malam tau...las2 kt libry jgk boleh diupload...
tmbah lg satu ha assgmnt yg xpnh surut walau da buat byk2..apa ntah ja assgmnt sem nih yg smpai mggu 12 pon tak abis2 lg..ish2

***********

tgh malam cenggini update blog apa ada hal kn...sbb nya tgh mlm cenggini jala line tue mai pon..2 pon adala dua bar..ku gagahkn la jugak..

cmnila gmbaq line yg mykitkn hati ika bila on lptop...huh

sbbnya seronok plak ika tgk org len pnya blog hari2, tiap minit, tiap jam update..ika??adala dlm setaun 3 kali..krekrekrek...
atcheli sekarang ni pon masih da assgmnt ..yg nk submit minggu ni jugak..tp cam biasala relax2, makan meggi, tgk tv, sembang kosong ngn roomate, imbas memori, mengumpat, gosip mak jemah semuanya ada..yg tu kalau asggmnt komfom dah siap..
tp malas bebenor nk buat assgmntnya...last2 esok nk anta barula termengah-mengah nk buat..mula la maki hamun laptop yg kurang kelajuan megabait nya...mula memaki jiran2 yg bising main kejar2, mula marah hujan yg lambatkn line utk teruskn copypaste dr pakcik google..
dan masa tu jgk baru mula berikrar sem akan datang akan buat terus asgmnt tnpa sempat lect bagi...macam gampang je ka...
padahal masuk sem dpn bnda ni akan terus ulang-ulang smpai konvo..betul x? *angguk-angguk...
oke tu kalau yg sama taste ngn ika la kn..dgn alasan kamonla last minit idea mencurah kot...

tp the real is mmg betul..cuba bayangkan awal2 dpt asgmnt pk byk kali pon ayat nk buat pendahuluan pon xdpt2..tp kalau esok nk submit dlm masa kurg stgh jam pon dah boleh siap assgmnt..oh miracle...

************* 

apa sbnrnya yg aku nk bebelkan nih...
oh sbnrnya nak share jgk pglaman mcm diatas tue dgn diri sdri n semua2 pmbaca.. eh ada pmbaca ka??
ada satu malam yg hening tue....
aika dan kawan2 yg susah senang sama2 berjuang habis2an nak wat movie..
ahh siyes li kitaorg bidang sejarah yg buta amat2 IT nih melainkan pndai main facebook dan update blog ja telah disuruh lect utk mghasilkn cerpen then wat video...apakah??
mmg terpinga-pingala kan...cerpen tue xpala ley jer cilok mencilok..masalahnya video nih ha...

1 bulan...
.
.
.
2 bulan
.
.
. cerpen mahu pun video langsung xwujud lagi dalam folder laptop nih sehingga satu hari ada khabar angin dan kejutan yg katakan kitaorg kna bentangkan vdeo masing2...
makk aihhh..kitaorg yg muka rilex smbil jalan melenggang nih terkejut menggelabah semuala kan..mana tak nya satu pun tak buat lagi

dan malam tue kitaorg dgn semangat juang nya ready nk buat semua tue..cerpen kompom xdan nk reka dah las minit...jadi bantuan pakcik google amat bergunala...
then ika dapat dah cerpen..yg jadi masalah sekarang nih video...
ahhh mmg stress..
kami bermalam kt rumah coursmate sbb masing2 xpndai ngn it semua nih...dr 3ptg hingga 12 tgh mlm cuba bygkan dpt reka 2minit huh...
padahal nk kna buat smpai 9minit ..gilaaaa tak??
tu la dlu abis spm xmau p kelas komputer..yang pegi kelas menjait ...sbb tu skrg ni bidang pakar sikit2 jahit bunga kt tepi tudung xpon jait seluarm koyak kat mnan2...ok tu kemahiran asas..korang pon tau kan...kelas menjahit??ermm oke idea for next entry maybe..

****************

berbalik pada cita ika yg xberapa hot ni...then smpai jarum jam 4.30 pagi bedetik ketuk ketak akhirnya dapat la hasil smpai 3minit...rasa cam nak menangis kot...
tak tido sapa xsedihhh...tgk sorg coursemate dah tumbang ..jeles wuwuwuw la ika...
apa lagi dengan berbantalkan lengan dan berselimutkan kain tuala yg usang ika terlena..oke ter bkn segaja.. (bilik coursemate ada dua katil je k dan xda bilik tetamu jadi tido lantai ja...)..ika tak kisah janji dpat tido.
bila da tido lewat cm tu kompom2 la kan bangun pon paling awalll sesangat..haaa hamek kau keja las minit...bangun ala-ala sleeping beauty ..mengesek2 jari kat laptop (ok xttup laptop konon2 takot yg dibuat smlm hilang, jangan tiru aksi ini)...terus sambung buat...tanpa mengosok gigi dan membasuh muka..
sesungguhnya assgmnt ni dah wat ika lupa segala aktiviti harian..*sigh
btw masa hari yg nk submit tu jgk ada kelas ping pong pukul 5..jadi ni menambh limit waktu lagi nk siapkan video tu...dengan kebingungan, kehentaman, kebutaan akhirnya siap..

yeayyyy siap ok....i did it..
tgk! korg yg buta IT jgn ingat xley buat..kita mampu jgk buat... (konon bg motivasi kt org )
haaa da siap haruslah masing2 bercita2 nk post dalam entry sebab video ni dianggap nightmare kt kitaorg dalam nk siapkan nya...ika pon samala pulun jgk nk post kn..

marila semua tgk video ika yg penuh kucar kacir ni..jln cerita sedih ala-ala lagenda budak setan tapi macam kelakar pon ada...atcheli kena bubuh suara sekali masa vdeo dmainkan tp ika rasa kang ltk suara ika lagi menghuru harakan video nih..haaa lagi hancus..so decide ngn coursemate xmau letak..

ok beletiaq panjang2 pon tarak guna...mai tgk..yg nk komen tu sama ada positif atau negatif dipersilakan..yg agak2 dalam situasi sama ngn ika nk kena buat vdeo bagai tp buta IT disebabkan lahir pada zaman batu seremban nk ambil idea sikit2 ker go on..tp mnx dulu k...TQ :)

first ever video create by me....




video

selamat menonton!!



.

till then...salam :)

No comments:

Post a Comment